Wintertijd is chocolade tijd !
Het wordt kouder, dus tijd voor Hot Chocolate !
Mijn heerlijk mokje warme chocolade bevat maar 0.4 g suiker !
Ik maak hem met rauwe cacao, boordevol mineralen.
Wist je al dat in rauwe cacao alleen maar de gezonde stofjes van de chocolade zitten ? Heerlijk toch !
Vul jouw lievelingsmok met melk, mijn voorkeur gaat uit naar een plantaardige melk. Giet dan de melk over in een steelpannetje en breng al roerend aan de kook. Voeg 1 lepel cacaopoeder en 1 lepel kokosbloemsuiker toe. Roer even goed door tot al de cacao en suiker opgelost zijn. Ikzelf doe er altijd nog een mespuntje kaneel aan toe om het helemaal af te maken.
Genieten maar !!!
En dan nu het recept voor Chocolade mousse zonder schuldgvoel !
- 2 bananen
- 1 rijpe avocado
- 2 el cacao
- 1 el honing (voor de zoetebekken)
Lepel de avocado uit en doe in de blender te samen met de 2 bananen, het cacaopoeder en eventueel de honing. Mix tot een gladde massa. Zet een uurtje in de koelkast zodat hij wat kan opstijven.
Garneer de mousse met kleurrijk fruit om hem nog mooier en lekkerder te maken !
Deze chocolade mousse is niet alleen lekker maar ook nog eens super gezond en verzadigend door de avocado.
Bel of mail dan nu!