Waarom is afvallen toch zo moeilijk ?

nov 4, 2019

Dat jij nu hier deze blog leest is waarschijnlijk omdat je je gezondheid belangrijk vindt !

En waarschijnlijk omdat je net als zoveel anderen graag wat wil afvallen.

Sommigen maar enkele kilootjes en anderen iets meer.  

Iedereen vindt het fijn om zich goed te voelen in zijn/haar vel. We vinden het allemaal leuk om te bruisen van de energie en goedgehumeurd zijn.

En voor de vrouwen onder ons is het gewoon heel erg fijn om te kunnen shoppen en kopen wat we echt graag zien zonder te moeten denken :

maakt dit me niet dik????

Kortom, uiteindelijk willen we allemaal hetzelfde en dat is een slank en gezond lichaam.

EN DAT IS FANTASTISCH !!!!

 

En ik neem aan  dat jullie je wel eens afvragen,

WAAROM BEN IK AANGEKOMEN ?

HOE IS HET ZOVER KUNNEN KOMEN ?

De meeste leggen dan de schuld bij zichzelf en antwoorden dan zoiets als : 

  • ik ben dikker geworden omdat ik al enige tijd teveel eet of
  • ik eet te ongezond en teveel van de foute dingen of
  • ik eet te onregelmatig eet.

En voor een stuk klopt dit natuurlijk, het zijn uiteindelijk wij zelf die deze foute keuzes maken en uiteindelijk zelf beslissen of we iets al dan niet opeten.  En toch vertel ik je hier en nu dat je de fout niet bij alleen jezelf moet zoeken.

Dat we ons overeten en naar de foute dingen grijpen heeft :

  • voor een stuk te maken met WILSKRACHT
  • voor een stuk met ONEVENWICHTIGE VOEDING, onze voeding is van zo’n lage kwaliteit wat betreft voedingswaarde en bevat zoveel verborgen suikers, waardoor onze bloedsuikerspiegel voortdurend piekt en ons lichaam in disbalans raakt.

Hierdoor krijgen onze hersenen valse signalen van honger en dan mag die wilskracht nog zo groot zijn, vroeg of laat geeft elk van ons toe aan de roep om suiker van ons lichaam.

  • En een 3de reden dat de meeste diëten uiteindelijk falen is omdat we onze krachtigste spier, ons brein, helemaal niet in dit afslank verhaal betrekken. Door jarenlang te leven volgens GEWOONTEPATRONEN zijn we ons zelfs niet meer bewust zijn van wat en hoeveel we eten.

De laatste 50 jaar zijn afslankkuren, wondermiddeltjes en wonderpillen als paddenstoelen uit de grond geschoten. Op het internet vind je ontelbaar veel websites en links naar producten zoals crèmes, planten, medicijnen die overtollig vet zouden doen wegsmelten. Afvallen is big business. Toch blijven we steeds dikker worden, op jongere leeftijd en in een steeds hoger tempo.

Hoe dit komt ? 

Heel eenvoudig !

Al die diëten vergen het uiterste van je lichaam en leggen veel te zware beperkingen op om toch maar die overtollige kilo’s kwijt te raken.  Dat soort extreme diëten veroorzaken  faalangst en stress en zijn een marteling voor onze hersenen. Uiteindelijk wordt de druk op de ketel zo groot dat de meeste het begeven en naar onweerstaanbaar maar ‘ verboden’ voedsel grijpen. Elk mislukt dieet dat door een nieuw word gevolgd is gedoemd tot mislukken en brengt elke keer wat meer schade toe aan ons lichaam.

 

Daarom pak ik het in Healthy with Heidi op een heel andere manier aan dan jullie gewoon zijn. De nadruk ligt bij mijn methode niet op WAT je best eet maar helemaal op WAAROM je eet.

Met deze afslankmethode wil ik slechts één doel bereiken en dat is jullie, in de 1ste plaats,  terug gezond leren eten, het evenwicht van je metabolisme terug herstellen zonder stress of frustraties.

Ik wil je helpen om op een natuurlijke en blijvende manier je ideale gewicht te vinden met behoud van je vitaliteit en zonder honger.

Ik wil jullie graag  een aantal eenvoudige technieken leren die op korte termijn heel efficiënt zullen blijken.

IEDEREEEN KAN en ZOU moeten leren om op die manier terug controle te krijgen over zijn of haar lichaam en EINDELIJK dat slanke lichaam te bekomen waar jullie nu al zo lang van dromen.

 

Ben jij die overtollige kilo’s nu ook echt beu, aarzel dan niet langer en stuur me vandaag nog een berichtje.

Binnen een maand vanaf vandaag ben jij al een héél ander persoon. Dat beloof ik je !

 

 

 

 

 

 

 

         

Wil jij leren hoe je op een gezonde manier gewicht verliest?
Bel of mail dan nu!

0496 088 291

heidi@healthy-with-heidi.be

Afvallen met FUN kan!!
Copyright 2019 Powered by – Privacy Policy – Cookiebeleid