Herfst !

sep 23, 2019

     

Herfst, het ideale moment voor een detox !

De herfst hangt in de lucht. Tijd om afscheid te nemen van de zomer.

En tijd voor een najaars detox.

Detoxen doe je niet om af te vallen maar om je organen te reinigen. Je lichaam bevrijden van giftige stoffen van zowel buitenaf, door milieuvervuiling, als binnenin onszelf door onze voeding en hectische levensstijl,  is noodzakelijk. Na het wegwerken van deze  giftige afvalstoffen komt onze stofwisseling weer in balans. Door dit beter evenwicht van je metabolisme zal je lichaam gemakkelijker calorieën gaan verbranden. Jij zal dus sneller afvallen en ook achteraf beter je gewicht kunnen behouden.

Je kan op verschillende manieren detoxen. Enkel sap drinken vind ik nogal extreem. Want, geef toe, een week enkel sap drinken en achteraf je eetgewoonten niet aanpassen heeft niet veel nut.

 Bij een detox is het belangrijk dat je zeker al de nodige voedingsstoffen, mineralen en vitamines binnenkrijgt.

Met alleen gezonde voeding ben je er natuurlijk nog niet.  Ook je geest heeft nu en dan baat aan rust en ontstressen.

Mediteer elke dag 15 min. Als je nog nooit gemediteerd hebt, concentreer je dan op je buikademhaling. Ga comfortabel zitten, adem in door je neus en tel langzaam tot 4. Voel hoe je buik uitzet. Adem nu zo lang mogelijk uit en voel hoe je buik samentrekt. 

Start deze week nog met deze eenvoudige tips en je zal zien hoe snel je energie toeneemt.

 1. Slaap voldoende

Voldoende slaap is de simpelste en meest effectieve manier om je  lichaam te resetten. Bovendien wordt slaap gelinkt aan gewichtsverlies en minder stress. Eens wat vroeger naar bed met een lekkere kruidenthee en je staat ’s ochtends fluitend op.

 1. Absolute NO voor geraffineerde suiker

Dus geen koekjes, snoep of chocolade.

 1. Drink voldoende

Drink meteen na het opstaan een glas water, beter nog met citroensap en gember. De gember is zuiverend en de citroen zorgt voor je vit.C en brengt je spijsvertering op gang. Streef ernaar om elke dag 3 liter vocht te drinken. Dit is enorm belangrijk bij het ondersteunen van je nieren in hun ontgiftingsproces. Zuiver water, vers groentesap of kruidenthee. 

 1. Eet zuiver en onbewerkt

Nee, enkel groene sapjes is zeker niet nodig. Maak gewoon gezonde en bewuste keuzes. Dat betekent: veel groenten en fruit, geen kant- en klaar maaltijden, enkel zuiver vlees en nog liever eens vaker vette vis.

 1. Noten, zaden en pitten zijn rijk aan gezonde vetten.
 1. Plantaardige zuivelvervangers zijn ideale alternatieven voor de klassieke zuivel.
 1. Géén frisdrank, alcohol of koffie maar wel veel water, kruidenthee en groene smoothies.

Recept gember citroen drankje : 

Dit is de perfecte manier om je dag te beginnen. gember is een krachtige detoxer die je stofwisseling gelijk boost. Citroenen idem dito maar zij zorgen tegelijkertijd voor je vitamine C shot en helpen om vocht af te drijven. Met dit toverdrankje wordt je lichaam van in de ochtend vrijgemaakt van afvalstoffen. Alles wat je nodig hebt is een glas lauw warm water, het sap van een halve citroen en 1 cm verse gemberwortel. 

Hoe maak je dit nu ?

Schil de gemberwortel en snij heel fijn. Doe er kokend water over en laat afkoelen. Zodra het water de juiste temperatuur heeft doe je het citroensap erbij. makkelijk toch ?  ?

 

 

Weetje :

Heb je tijdens het detoxen last van hoofdpijn, moeheid en stemmingswisselingen? Dit is net positief want het betekent dat jouw lichaam zich echt aan het zuiveren is. Volhouden is nu de boodschap !

 

Weetje :  

Appels en peren zijn herfstvruchten bij uitstek. Pompoen, boerenkool, bietjes en komkommer zijn dan weer de ideale herfst groenten voor het maken van smoothies.  Lekker, gezond en zuiverend.

Hoe lang je dit doet kies je helemaal zelf. Ideaal is als je het toch minimaal een week vol houdt. De eerste dagen is het even doorbijten maar eens hierdoor voel je je dag na dag energieker en gezonder.

Een bijkomend voordeel is dat zo’n detox vaak de aanzet is die je nodig had om de switch te maken naar een gezondere levensstijl en het verschil op je weegschaal natuurlijk.

 

Succes !!!

 

 

   

   

   

   

   

   

   

           

  Wil jij leren hoe je op een gezonde manier gewicht verliest?
  Bel of mail dan nu!

  0496 088 291

  heidi@healthy-with-heidi.be

  Afvallen met FUN kan!!
  Copyright 2019 Powered by – Privacy Policy – Cookiebeleid